Shop

Bakuri ulje, hladno cijeđeno

Iz dubina amazonske prašume donosimo vam Bacuri ulje, hladno cijeđeno, brazilsko super voćno ulje sa nevjerovatnim prednostima za podmlađivanje kože.
Drvo Bacuri je porijeklom iz amazonske prašume i cijenjeno je zbog brojnih upotreba. Ulje iz sjemenki koristi se za kuhanje, kozmetiku i medicinske svrhe. Bacuri ulje je također važan izvor prihoda za mnoge autohtone zajednice u Amazoniji.
To je lagano, nekomedogeno ulje koje se lahko upija u kožu, a također je bogato vitaminima A, C i E, kao i esencijalnim masnim kiselinama, što mu daje širok spektar blagodati za kožu i kosu.
Za više informacija o tome kako možete ugraditi Bacuri ulje, hladno prešano u svoje formulacije danas, kontaktirajte nas sada i zatražite ponudu ili naručite uzorak.

20.90KM37.90KM

SKU: N/A Kategorije: ,
Pakovanje: 100ml, 50ml

Bakuri ulje, hladno cijeđeno – Bacuri Oil, Cold Pressed

Naše Bacurí ulje ekstrahira se iz sjemenki ploda Platonia Insignis, porijeklom iz vlažnih prašuma Amazona. Omiljeno lokalno voće bogate bijele pulpe i tamno žute boje, Bacuri se obično koristi u šumi kao lijek protiv ujeda insekata, u liječenju kožnih problema, a smatra se i čudesnim lijekom protiv reume i artritisa.

Bacuri ulje ima mnoge od istih prednosti kao Bacuri puter jer se Bacuri ulje zapravo dobija filtriranjem (ili frakcionisanjem) Bacuri putera. Tokom procesa filtracije, svi hranjivi sastojci u Bacuri puteru se izvlače u koncentrovano ulje, dok jedinjenja koja čine maslac čvrstim i voštanim ostaju iza. Za razliku od Bacuri putera, koji na sobnoj temperaturi ostaje čvrst i voštan, Bacuri ulje ima konzistenciju sličnu onoj kod tipičnog hladno prešanog ulja, što ga čini lakšim za upotrebu u kozmetičkim formulacijama.

PRIJAVLJENE KORISTI I UPOTREBA
Prirodna svojstva Bacuri ulja za učvršćivanje, hidrataciju, adstringentnost i obnavljanje stanica pomažu u dubini hidratacije kože i uklanjanju mrtvih stanica kako bi se otkrila čvršća i zdravija koža. Bacuri ulje je bogato metioninom, esencijalnom amino kiselinom, primarnim izvorom sumpora u tijelu. Tijelo koristi sumpor za podsticanje zdravog rasta kose, kože i noktiju i može se koristiti za smanjenje pojave fleka i ožiljaka.

Bacuri ulje također ima moćna svojstva protiv starenja jer pomaže u stabilizaciji proizvodnje kolagena i elastina, a također ima antibakterijska i anti-gljivična svojstva. Može se koristiti sirovo na koži i kosi ili se koristiti u izradi kozmetičkih proizvoda kao prirodni tonirani hidratant koji koži daje lijep zlatni ton. Bacuri puter ulje ima visoku stopu apsorpcije, zbog visokog nivoa tripalmitina (50% do 55%), koji brzo prodire u kožu, čineći Bacuri ulje fantastičnim emolijensom.

INCI: Platonia Insignis Seed Oil