Shop

Kokosovo ulje FCC – prehrambeno (sirovo kokosovo ulje bez mirisa)

Odličan emolijens koji čini kožu mekom i nježnom, pomaže koži da povrati i zadrži vlažnost. Bogato je antioksidansima, jedinjenjima koja aktivno učestvuju u borbi protiv slobodnih radikala. Može ublažiti pjege i ožiljke. Koži daruje vitamine i minerale, djeluje i kao blagotvorna zaštita od sunca, hidratizira suhu kožu,  usporava prirodni proces starenja kože, pomaže u smanjivanju infekcija kože, pomaže kod stanja kao što su akne, psorijaza, ekcem i dermatitis itd..

8.90KM22.90KM

SKU: 37ac5dc30133 Kategorije: , ,
Pakovanje: 10kg, 1kg, 200g, 20kg, 500g

Kokosovo ulje dobija se iz kopre – sušenog mesa kokosovog oraha. Ne sadrži kemikalije, konzervanse, umjetne okuse i boje.

Karakteristike: Osnovni sastojak kokosovog ulja je laurinska kiselina, koja ima snažno antivirusno i antibakterijsko djelovanje te nas tako štiti od mnogih bolesti. Upravo ta svojstva ulja dovode do njegove upotrebe u proizvodima za njegu kože i kose, gdje je njegova lagana tekstura idealna za suhu kožu, sklonu pojavi svrbeža i osjetljivu kožu. Kokosovo ulje može se koristiti i za proizvode za sunčanje jer je poznato da pomaže u filtriranju sunčevih zraka. Odlična je baza za ulje masažu i njegu tijela.

Djelovanje: Odličan emolijens koji čini kožu mekom i nježnom, pomaže koži da povrati i zadrži vlažnost. Naročito je pogodan kod ispucale i oštećene kože, pošto umiruje iritaciju, ubrzava zarastanje. Bogat je antioksidansima, jedinjenjima koja aktivno učestvuju u borbi protiv slobodnih radikala. Može ublažiti pjege i ožiljke. Kokosovo ulje djeluje na sljedeće načine: koži daruje vitamine i minerale, djeluje i kao blagotvorna zaštita od sunca, hidratizira suhu kožu,  usporava prirodni proces starenja kože, pomaže u smanjivanju infekcija kože, pomaže kod stanja kao što su akne, psorijaza, ekcem i dermatitis itd.

Primjena u kozmetici: Kokosovo ulje se sve češće koristi za njegu kože lica. Ono hrani kožu, čini je elastičnijom i mekšom te sprječava stvaranje bora i staračkih pjega. Može se dodati u recepturama u svom osnovnom obliku kao dio masne faze. Koristi se i za supstituciju parafinskog ulja. Može se koristiti u širokoj paleti kozmetičkih proizvoda, uključujući proizvode za kožu i kosu, proizvode za sunčanje, kondicionere za njegu kose, proizvode za kupanje, šampone, sapune, proizvode za bebe i ličnu higijenu.

Primjena u ishrani: Kokosovo  ulje F.C.C. tj. prehrambeno, spada u najzdravija i najsvestranija ulja za ishranu na svijetu.Idealno za prženje, pečenje i pirjanje jer je izuzetno termostabilno pa ne dolazi do stvaranja slobodnih radikala i otpuštanja ostalih štetnih sastojaka. Izloženo toplini iznad 25°C pretvara se u tekuće stanje. Također je idealna zamjena za maslac.

Preporučena koncentracija: 1 – 100 %

INCI: Cocos Nucifera (Coconut) Oil