Shop

Tamanu ulje, hladno cijeđeno

Predstavljamo vam hladno cijeđeno ulje sjemenki Tamanu, cijenjeno zbog svojih izuzetnih ljekovitih svojstava, što ga čini omiljenim prirodnim iscjeljiteljem i stručnjakom za njegu kože.
Ulje sjemenki tamanu bogato je masnim kiselinama, antioksidansima i protuupalnim jedinjenjima, što pospješuje zacjeljivanja rana, smanjenju upala i doprinosi poboljšanju ukupne teksture i tonusa kože.
Ovo svestrano ulje pogodno je za sve tipove kože, uključujući osjetljivu kožu, a može se koristiti za liječenje raznih stanja kože, uključujući akne, ekcem, psorijazu i opekline.
Otključajte magiju Tamanu Seed Oil, hladno prešanog danas! Formulirajte svoje proizvode s ovim čudesnim sastojkom za zadivljujuće rezultate. Dobijte ponudu ili naručite uzorak i prihvatite dar prirode u svojim formulacijama!

14.50KM205.90KM

SKU: f81dbefab96f Kategorije: ,
Pakovanje: 100ml, 1l, 500ml, 50ml

Tamanu (Kalofil) ulje – Tamanu Seed Oil 

Opis: Tamanu ulje se dobiva prešanjem jezgre oraha drveta Calophyllum inophyllum ili C. tacamahaca, porijeklom sa Madagaskara i Havaja. Kako bi se dobilo ulje najviše kvalitete, orasi se beru ručno, a njihove se jezgre potom suše na suncu 30 do 60 dana.

Karakteristike: Ulje je gusto, mutno, zeleno, s bjelkastim talogom, a dominantno sadrži oleinsku i linolnu kiselinu. Ulje se ponekad u bočici voli stisnuti, pogotovo zimi, pa više izgleda poput neke paste, a ne ulja. Ukoliko se to dogodi, potrebno ga je blago zagrijati kako bi opet postalo tekuće. Usprkos svojoj gustoći, relativno lako se apsorbira kroz kožu.

Djelovanje: Djeluje antibakterijski, antivirusno, fungicidno, cikatrizantno (pospješuje zacjeljivanje), protuupalno. Potiče sintezu kolagena te ima fotoprotektivni učinak.

Ima protuupalno djelovanje kod svih stanja kože – ekcema, psorijaze, seboreičnog i atopijskog dermatitisa (pa i onog uzrokovanog x-zrakama), rozaceje, akni. Potiče stvaranja novog tkiva, pa se redovito koristi za liječenje ožiljaka i strija. Stimulira sintezu kolagena, pa se vrlo uspješno koristi i u anti age kozmetici.

Primjena: Ovo drvo tropski narodi su smatrali svetom biljkom, i od davnina je važan dio narodne medicine na Pacifičkim otocima. Tradicionalno se koristilo za širok spektar kožnih oboljenja, od površinskih opekotina, porezotina, ogrebotina, uboda insekata, sve do neuralgija i fisura. Polinezijske žene ga koriste za održavnje zdrave i čiste kože, kao i za tretiranje i spriječavanje pelenskog osipa kod djece.

Benefiti:

  • Protuupalno djelovanje kod svih stanja kože – ekcema, psorijaze, seboreičnog i atopijskog dermatitisa (pa i onog uzrokovanog x-zrakama), rozaceje, akni;
  • Potiče stvaranja novog tkiva, pa se redovito koristi za liječenje ožiljaka i strija;
  • Koristi se i za tretman ispucale kože, promrzlina, bolnih područja uzrokovanih dijabetesom, lezija uzrokovanih herpesom, facijalnih neuralgija, analnih fisura, svih vrsta vaginalnih infekcija;
  • Stimulira sintezu kolagena, pa se vrlo uspješno koristi i u anti age kozmetici;
  • Zbog sadržaja kumarina izvrsno je u terapiji popucalih kapilara, upaljenih i proširenih vena, hemoroida, kao i uvijek kada postoji problem loše cirkulacije (celulit). Kod svih ovih problema gotovo uvijek se kombinira sa maceratom gotu kole (centele).

Upotreba: Premda je izrazitog protuupalnog djelovanja, tamanu ulje, ukoliko se koristi samostalno, može smetati osobama s osjetljivom kožom, pa ga je najbolje koristiti u kombinaciji s drugim biljnim uljima. Tada ga se koristi 10-50%.

Boja: zelena, tamno zelena

INCI: Calophyllum Inophyllum Seed Oil