Shop

Caprylic/Capric Trigliceride

INCI: Caprylic/Capric Trigliceride 

Vrlo stabilno ulje i robusno u vašim formulacijama. Super upijajuće, hidratantno emolijentno ulje koje se upija u vašoj kožu. Ovo ulje daje svilenkasto glatku kožu i kosu kada se nanese direktno. Primjene uključuju ruževe, putere i losione za tijelo.

6.50KM38.90KM

SKU: bdba43b72f9c Kategorije: , ,
Pakovanje: 100ml, 1l, 500ml

Caprylic/Capric Trigliceride – 

Dobija se iz kokosovog ulja. Kokosovo ulje se prvo hidrolizuje da bi se dobile masne kiseline i glicerol. Masne kiseline se podvrgavaju destilaciji da bi ih razdvojili u frakcije različitih dužina lanca. Frakcije C8 kaprilne kiseline i C10 kaprinske kiseline se zatim reesterifikuju sa glicerolom da bi se formirao triglicerid.

Karakteristike: Specifična mješavina triglicerida prirodnog porijkla koju čine zasićene nerastvorljive masne kiseline. Konzistencija mješavine je slična mastima, ne sadrži antioksidanse i druge stabilizujuće aditive. Ima superiornu oksidacionu stabilnost. Trigliceridi ne iritiraju kožu, lagano se nanose i razmazuju i brzo se upijaju. Idealani su za primjenu kod osoba sa osjetljivom kožom.

Djelovanje: Vrlo stabilno ulje i robusno u vašim formulacijama. Super upijajuće, hidratantno emolijentno ulje koje se upija u vašoj kožu. Ovo ulje daje svilenkasto glatku kožu i kosu kada se nanese direktno. Primjene uključuju ruževe, putere i losione za tijelo. Ima izuzetno umirujuće sredstvo. Pokazuje odličnu razmazivost, nisku viskoznost. Odlično sredstvo i rastvarač za lipofilne aktivne sastojke i UV filtere (poboljšava njihovu efikasnost). Bez antioksidanata i drugih aditiva za stabilizaciju.

Primjena: Koristi se kao emolijens u kremama i losionima, dekorativnoj kozmetici, kremama za sunčanje i sl. Prednost su mu sjajna svojstva permeabilnosti i upijanja kao i omekšavanje kože bez ostavljanja masnih tragova. Netopljiv u vodi i glicerolu miješa se s parafinima i  uljima.

Preporučena koncentracija: 5 – 50 %

Sinonimi /Brand name: Saboderm TCC – SABO S.p.A (Italy), Myritol® 312 – BASF (Nemačka),