Shop

MASLINA, BUTTER

Predstavljamo Maslinov puter, luksuzni emolijens, sa bogatom istorijom koja datira vijekovima.
Utjelovljuje suštinu mediteranskih rituala ljepote koji se prenose kroz generacije. Ovaj bujni puter ima svojstva koja ga čine izuzetnim sastojkom za njegu kože. Prepun je esencijalnih masnih kiselina koje hrane i obnavljaju prirodnu lipidnu barijeru kože, podstičući mladalački, gipki ten.
Prisutnost vitamina E u maslinovom puteru daje mu moćne antioksidativne sposobnosti, štiteći kožu od štetnih slobodnih radikala, a njegova svestranost blista jer se može koristiti kao raskošna hidratantna krema, ugodan puter za tijelo ili umirujući balzam za usne.
Kontaktirajte nas danas za ponudu ili naručite uzorak i poboljšajte svoje proizvode maslacem masline.

100% Vegan

10.90KM75.90KM

SKU: N/A Kategorije: ,
Pakovanje: 100g, 1kg, 250g, 500g

Maslina Butter – Olive, Butter

Maslinov puter se dobija od maslinovog ulja (Olea europaea), posebno sa područja Mediterana, a dobija se hladnim prešanjem odabranih plodova nakon čega slijedi potpuni proces rafinacije. Prirodno ulje sadrži esencijalne masne kiseline, ali sadrži i nesapunibilne tvari kao prirodne voskove, koji se sakupljaju tokom procesa rafinacije i dezodoracije, te procesa proizvodnje skvalana.

U kozmetičkim preparatima, osjećaj i ponašanje maslinovog putera je vrlo sličan onome kod shea maslaca (Butyrospermum parkii). Maslinov puter pokazuje odličnu mazivost na koži, što ga čini idealnim kao maslac za masažu ili nosač za proizvode za tretman. Dodaje hidratantna svojstva kremama i losionima i sapunima. Može se koristiti u kozmetici, toaletnim potrepštinama, sapunima, uljima i balzamima za masažu, njezi kose i sunca.

Preporučena upotreba:
– Losioni i kreme 2-5%
– Balzami 5-10%
– Sapuni 2-6%
– Regeneratori za kosu 3-5%

BENEFITI ZA KOŽU I KOSU
Maslinov puter je poznat po svojim hidratantnim i regenerirajućim svojstvima, što ga čini korisnim za njegu kože i kose. Može pomoći u hidrataciji i omekšavanju kože, poboljšanju teksture kože i pružanju olakšanja suvoj i iritiranoj koži. Svojstva omekšavanja putera čine ga pogodnim za rješavanje stanja kao što su suhoća, hrapavost ili ekcem. Maslinov puter se može koristiti u proizvodima za njegu kože kao što su kreme, losioni ili balzami, kao i proizvodi za njegu kose kao što su regeneratori ili maske za kosu, kako bi se osigurala prehrana i promovirala zdrava koža i kosa.

Ovaj proizvod je namijenjen samo za vanjsku upotrebu

INCI: Olea Europaea Fruit Oil & Hydrogenated Vegetable Oil & Tocopherol