Shop

Marigold Flower (0,7-1,4% carotenoids) / CO2 ekstrakt cvijeta nevena

Zbog svojih antimikrobnih i protuupalnih svojstava, neven se tradicionalno koristi za vanjsko liječenje manjih upala kože poput opeklina od sunca te kao potpora zacjeljivanju manjih rana.

Zbog svog protuupalnog i antimikrobnog djelovanja, ekstrakt nevena se koristi u kozmetičkim proizvodima za njegu kože ili u proizvodima za zaštitu kože. Preporučuje se koristiti ekstrakt posebno u proizvodima za njegu ispucale, grube i osjetljive kože. Protuupalni učinak uglavnom se pripisuje esterima faradiola koji su u većim količinama sadržani u ekstraktu.

22.90KM

SKU: N/A Kategorije: ,
Pakovanje: 10ml

Opis: CO2 ekstrakt cvijeta nevena s 0,7-1,4% karotenoida i kutikularnih voskova

Preporučuje se izrada radne otopine, zbog lakšeg doziranja prilikom korištenja, tako da se 5 g ekstrakta otopi u 45 g ulja jojobe uz lagano zagrijavanje. Tako ćete olakšati doziranje i takvu radnu otopinu koristite od 1-3% u svojim formulacijama. Radnu otopinu čuvajte u tamnim bocama zbog mogućnosti izbjeljivanja karotenoida.

Preporučena koncentracija: 0,1-0,3%

INCI: Calendula Officinalis Flower Extract