Shop

Ulje perile, hladno cijeđeno

Pomaže kod ekcema, lišajeva, upaljene kože, a izuzetno je cijenjeno kao anti-age, ali i kod svih kožnih problema, poput akni, atopijskog dermatitisa.

18.90KM85.90KM

SKU: afe7580612d6 Kategorije: ,
Pakovanje: 100ml, 500ml

Perila ulje, hladno cijeđeno – Perilla Seed Oil

Karakteristike: Bogato je α-linolenskom kiselinom i ω-3 kiselinom. Ima veći procenat omega 3-3 masnih kiselina nego sjemenke lana. Sadrži i omega-9 masne kiseline, γ-tokoferol i sterole. Pomaže kod ekcema, lišajeva, upaljene kože, a izuzetno je cijenjeno kao anti-age, ali i kod svih kožnih problema, poput akni, atopijskog dermatitisa.

Djelovanje: Vlaži i omekšava kožu, odlično štiti suhu i ispucalu kožu, tako da se preporučuje za njegu suhe, zrele, ali i osjetljive kože.  Budući da ima antiseptička svojstva, ovo ulje se primjenjuje i u liječenju psorijaze, ekcema, akni i bakterijskih infekcija na koži.

Primjena: Može se koristiti samo, ali i u kombinaciji sa drugim uljima. Čest je sastojak losiona i krema za telo, pilinga, sapuna i ulja za masažu. Preporučeno doziranje je od 1 do 100%.

  • idealano u tretmanu adolescentnih akni i problematične kože, njegova lagana formula nanesena na lice sprječava rast bakterija koje uzrokuju akne i začepljavaju pore,
  • idealan sastojak preparata za tretman kožnih ekcema, idealan za dehidriranu i ultra-senzitivnu kožu,
  • nanošenjem na pločicu nokta iznimno je ojačava i čini čvršćom,
  • u kombinaciji s eteričnim uljima stvara izvrsnu podlogu za terapeutske masaže – kod neuralgije, reume i bolova u leđima,
  • vlaži, sprječava nastanak ispucalih vrhova i lomljenje kose, posebno dizajnirano za kosu visoke poroznosti u lošem stanju.

Funkcionalna kategorija: Kondicioner njegu kože i kose ~ Emolijent

INCI: Perilla Frutescens Seed Oil