Shop

Mango Butter rafinisani

Izgled: meki puter blijedo žute boje

10.50KM420.00KM

SKU: c8c1a1f45366 Kategorije: ,
Pakovanje: 100g, 10kg, 1kg, 25kg, 4kg, 500g

Mango butter (maslac) je idealan za suhu, osjetljivu kožu i onu sklonu pojavi atopije.

Izvor je Vitamina A, D i E, što mu daje snažno antioksidativno djelovanje.  Visoki postotak oleinske kiseline štiti kožu od isušivanja, dok linoleinska kiseina zaglađuje i pospješuje hlađenje kože. Ono što je najbolje, ne kristalizira se poput karite maslaca.

Mango puter se koristi kao osnovni sastojak za razne proizvode za njegu tijela i sapune. Koristi se u kozmetici, toaletnim potrepštinama i farmaceutskim proizvodima.

Odličan je kao glavni sastojak u kremama i losionima, a može se koristiti i u proizvodima za kosu i kao maslac za masažu koji se može koristiti direktno na koži.  Ima vrlo dobre emolijentne i hidratantne sposobnosti i stvara dobro podmazivanje kože.

Takođe je u stanju da se suprotstavi bilo kojem od efekata isušivanja koji se mogu pojaviti kod sredstava za čišćenje. Dodaje kremama i losionima za zaštitu od sunca jer ima zaštitne kvalitete protiv UV zračenja. Ima visoku vrijednost saponifikacije što je idealno za pravljenje sapuna. Odličan dodatak kremi za brijanje.

Vjeruje se da puter od manga ne samo da pomaže u sprječavanju dehidracije kože, već pomaže i u smanjenju stvaranja bora, asmanjuje degeneraciju stanica kože jer podmlađuje kožu. Takođe je u stanju da koži doda ili vrati fleksibilnost, a kao i kakao puter, mango puter je odličan za prevenciju strija.

Tačka topljenja: 30-37 ° C

Rastvorljiv u alkoholu ili ulju, nerastvorljiv u vodi.

Inci: Mangifera Indica Seed Butter

Preporučena koncentracija: 1-100%