Shop

Makadamija, butter

Maslac od makadamije je savršen za losione, kreme i putere za tijelo jer njegova kremasta tekstura omogućava da ga koriste i oni sa vrlo suhom kožom. Može dodati u kreme ili losione kako bi ih obogatili i poboljšali hidrataciju i glatku teksturu kože. Popularan je u kremama za lice/tijelo, losionima, prirodnim sapunima i proizvodima za njegu usana. Odličan je emolijens, obilije vitaminima A, B1, B2, B6 i E, i esencijalnim masnim kiselinama.

10.90KM40.90KM

SKU: N/A Kategorije: ,
Pakovanje: 100g, 200g, 500g

Makadamija, Butter – Macadamia, Butter

Ovaj puter se proizvodi korištenjem čistog ulja makadamije koje se miješa sa masnim kiselinama i nesaponifikovanim hidrogenizovanim biljnim uljem. Proizvođač je čak dodao i tokoferol kako bi vam se dao dodatni unos vitamina E i smanjio stupanj oksidacije. Maslac ima odličan učinak kada se koristi kao baza za ličnu njegu. Isplativ je, jednostavan za upotrebu i izuzetno se dobro upija kada se nanese na kožu, a da koža ne postane masna.

Primjena: Maslac od makadamije je savršen za losione, kreme i putere za tijelo jer njegova kremasta tekstura omogućava da ga koriste i oni sa vrlo suhom kožom. Posebno je koristan dodatak proizvodima dizajniranim za njegu beba i osjetljive kože. Ovaj puter se može dodati u kreme ili losione kako bi ih obogatili i poboljšali hidrataciju i glatku teksturu kože. Zbog odlične razmazivosti odličan su nosač  terapeutskih proizvoda. Popularan je u kremama za lice/tijelo, losionima, prirodnim sapunima i proizvodima za njegu usana. Možete ga koristiti samostalno ili pomiješati s drugim uljima.

Benefiti:

  • Odličan emolijens.
  • Bogat vitaminima A, B1, B2, B6 i E.
  • Bogat esencijalnim masnim kiselinama.
  • Smiruje i štiti od iritacije kože.
  • Pomaže u hidrataciji i obnavljanju zrele i oštećene kože.
  • Vrlo dobar nosilac maslaca za miješanje s drugim uljima, uglavnom eteričnim uljima. Dodajte malo lavande, mente ili bilo kojeg drugog eteričnog ulja po vašem ukusu i ovaj puter će ga lijepo nositi dajući vam gotov proizvod lijepog mirisa.

Preporučena upotreba:

  • Losioni i kreme: 3 – 20 %
  • Balzami: 3 – 100 %
  • Sapuni: 5 – 20 %

INCI: Macadamia Integrifolia Seed Oil & Hydrogenated Vegetable Oil & Tocopherol