Shop

KAKAO BUTER –  HLADNO CIJEĐENI

INCI: Cacao Butter

Cacao (Kakao) buter štiti kožu, usporava gubitak vode, formiraći barijerni zaštitni omotač. Njegova gustoća čini ga koemulgatorom ili modifikatorom konzistencije, pa se često koristi kao sastojak krema i mlijeka za tijelo. Sprječava isušivanje kože. Koristi se u kremama i uljima za sunčanje ne samo zato što štiti od UV zraka, već i zbog svog filmogenog svojstva kojim sprječava isušivanje i ispiranje pigmenata. Prilično je vodootporan. Koristi se u trudnoći za prevenciju strija, Koristi se i za izradu sapuna jer im daju čvrstoću.

7.50KM187.50KM

SKU: a11c8d25e0cf Kategorije: , ,
Pakovanje: 100g, 10kg, 1kg, 25kg, 500g, 5kg

Kakao Buter – Cacao Butter

Karakteristike: Kakao puter je prirodni derivat kakao zrna – osnova čokolade. To je kremasta supstanca, biljna mast koja se razgrađuje na sobnoj temperaturi. Dugo se upotrebljava u kozmetici da izbriše mrlje, omekša kožu i zategne je tokom i poslije trudnoće. Kakao maslac sadrži antioksidanse, ima veliku sposobnost zadržavanja vlage, ali istovremeno dopušta koži da diše. Prilikom sunčanja podstiče melanin i pomaže bržem tamnjenju kože. Kakao sadrži dopamin i serotonin odnosno hormone sreće. Bogat je izvor željeza, mangana, hroma, cinka i vitamina C.

Djelovanje: Cacao (Kakao) buter štiti kožu, usporava gubitak vode, formiraći barijerni zaštitni omotač. Njegova gustoća čini ga koemulgatorom ili modifikatorom konzistencije, pa se često koristi kao sastojak krema i mlijeka za tijelo. U nekim jednostavnijim formulacijama koristiti se za izradu pseudoemulzija tipa VU, premda nije pravi emulgator.  Stvara snažni film na koži, dajući joj glatkoću. Sprječava isušivanje kože. Koristi se u kremama i uljima za sunčanje ne samo zato što štiti od UV zraka, već i zbog svog filmogenog svojstva kojim sprječava isušivanje i ispiranje pigmenata. Prilično je vodootporan. Koristi se u trudnoći za prevenciju strija, Koristi se i za izradu sapuna jer im daju čvrstoću.

Primjena: Visoko kvalitetan emolijens, kondicioner koji omekšava kožu. Koristi se kao filmogeno sredstvo, negelirajući ugušćivač i ovlaživač u različitim preparatima. Stabilizator je emulzija. Može se koristiti u širokoj paleti kozmetičkih proizvoda, uključujući proizvode za njegu suhe kože, ulja za kupanje, noćnih krema. Koristi se u proizvodima za sunčanje (preplanulost), u dekorativnoj kozmetici (ruževi za usne), za izradu balzama, supozitorija i vagitorija, i za izradu dječje kozmetike.