Shop

CERAMIDE COMPLEX – Ceramid Kompleks

Ceramide Complex vraća zaštitnu funkciju kože i nudi pojačanu dostavu i razmjenu lipida na koži. Ceramide Complex je posebno pogodan za suhu i osjetljivu kožu. Hidrira staru kožu poboljšavajući joj izgled tako što je dubinski opskrbljuje ceramidima – lipidima identičnim koži. 

7.90KM34.90KM

SKU: bbd2c04b97b1 Kategorije: ,
Pakovanje: 100g, 10ml, 50g

Ceramidni kompleks je višeslojni sistem biljnih polu-sintetičkih ceramida, holesterola, slobodnih masnih kiselina i fitosfingozina. Identičan lipidima koji se nalaze u koži, koncentrisan je i formuliran u sistem koji pruža pojačanu vlažnost i zaštitu kože. Ceramide Complex vraća zaštitnu funkciju kože i nudi pojačanu dostavu i razmjenu lipida na koži. Ceramide Complex je posebno pogodan za suhu i osjetljivu kožu.

Karakteristike: Suha i ispucala koža pati od pretjeranog ljuštenja i stvaranja mrtvih ćelija, što rezultira transepidermalnim gubitkom vlage. Taj gubitak vlage, posebno je problematičan u dubljim slojevima ćelija kože i negativno utječe na njihov metabolizam. Zbog toga je restauracija lipidne barijere na koži osobito važna, prije rješavanja samog uzroka suhe i ispucale kože. Koristi se u emulzijama tipa U/V, V/U i gelovima. Dodaje se u vodenu fazu emulzije na temperaturi ispod 35 ° C.

Preporučena koncentracija: 5-10%.

Benefiti:   

  • Dubinski hidrira staru kožu poboljšavajući joj izgled tako što je dubinski opskrbljuje ceramidima – lipidima identičnim koži;
  • Poboljšava razmjenu lipida kože
  • Obnavlja zaštitnu barijeru kože
  • Sprečava adsorpciju različitih onečišćenja kože
  • Poboljšava elastičnost kože dajući joj neophodnu vlžnost

INCI: Voda, fosolipidi, sfingolipidi.