Ricinusovo ulje Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje sadrži gliceride i manje količine stearične, linoleične i dehidroksisterične kiseline. Ulje iz ricinusovih sjemenki ima jedinstvena svojstva, kad se osuši stvara zaštitni film na kosi koji čuva kosu od isušivanja, i gubitka prirodne vlage. Dobija se hladnim presovanjem sjemenki biljke. Iako poznato po svojoj unutrašnjoj upotrebi kao purgativ(laksativ), ricinusovo ulje je izvrsno i za spoljnu upotrebu. Ulje čuva i daje vlažnost kaži pa se zbog tih svojstava najviše koristi za 
 
izradu kozmetičkih preparata. Koristi se za njegu suhe i oštećene kose tako što se nanosi prije šamponiranja. 
 
Upotreba: Poznata po svojstvu rastvaranja izraslina, cista i bradavica, omekšava žuljeve i kurje oči. Sprečava stvaranje ožiljaka.Preporučuje se kao topla obloga za bol 
 
Pakovanje: 1; 5 ; 200 kg                                                                                                      
 
Izgled : tečnost

SIROVINE ZA PROIZVODNJU

Pored navedenih eteričnih ulja, kod nas možete nabaviti:

  • Ulje aloe vera
  • Ulje arnike
  • Ulje basilice
  • Ulje cinka
  • Ulje gaveza
  • Ulje kleke
  • Ulje kakaa
  • Ulje kamfora 10%
  • Ulje kamilice
  • Ulje kantariona
  • Ulje kikirikija 
  • Ulje klinčića
  • Ulje koprive
  • Ulje lana
  • Ulje limuna
  • Ulje masline
  • Ulje melise
  • Ulje Pino Silvestre
  • Riblje ulje
  • Ulje ruže
  • Ulje soje
  • Ulje silikona
  • Ulje terpetinsko
  • Ulje thimi

LABORATORIJA

 

Vama na usluzi

VAMA NA USLUZI

KONTAKTIRAJTE NAS

Telefon:
+387 33 425 300

Fax:
+387 33 425 301

Mobitel (GSM):
+387 61 06 06 06

Email:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries